dimarts, 19 de maig del 2009

Continua el procés per il.legalitzar la candidatura Iniciativa internacionalista

El Tribunal Suprem espanyol, pretén impugnar un cop més unes llistes descaradament democràtiques; en aquest cas, es pretén negar la participació a les eleccions europees del proper 7 de juny.


La candidatura Iniciativa internacionalista, és la unió de les forces vertaderament revolucionaries de l'Estat Espanyol; formada per a respondre a les agressions contra la classe treballadora, per avançar cap a l'Autodeterminació de tot poble, i per a fer front a les polítiques neoliberals que els grans mandataris europeus ens continuen inculcant.


Aquest procés de desqualificació, no és nou, i ja té precedents a Euskal Herria.

Entenc, tota proposta política i social, té el dret de ser respectada, i ha de tenir l'opció de poder desenvolupar-se lliurement.

Són les urnes, les úniques que tenen dret a il.legalitzar algú!
Al 7 de juny, INICIATIVA INTERNACIONALISTA!

diumenge, 10 de maig del 2009

Es dissenyaran noves matrícules per als vehicles del nostre país?


Avui hem sentit a parlar, que l'Estat Espanyol podria seguir l'exemple de l'Estat Francès en quan a la modificació de les matrícules dels nostres vehicles.

Quasi es compleixen 10 anys de l'entrada en vigor de la "E" a les nostres matrícules, fet pel qual un ampli sector de la població catalana expressà el seu rebuig, posant el nom del seu país a sobre de l'imposat.

Ara, es debat si a les plaques ha de constar el nom de la comunitat autònoma en la qual vivim; però el tema entenc que va molt més enllà.

Ni som cap comunitat autònoma ni crec que es solucioni res fent aquest pas; ans al contrari: si els que promouen aquest debat, han arribat a aquesta conclusió, s'entén que hi ha un conflicte, potser territorial, potser social o potser polític, el qual no es pot solucionar de la manera que es pretén.

El que es vol és mantenir la "E" per sobre de tot, fer un pas per a confondre als sectors catalans més conservadors i continuar perpetuant l'actual estat de les coses.

No negaré que és un pas endavant, perquè ho és; el que si que negaré és que és un pas incorrecte i no és el camí; i el que hem de deixar clar és en quina direcció ens volem moure:
-seguir normalitzant i perpetuant l'ocupació espanyola als territoris catalans, -o avançar cap a una ruptura total i definitiva amb els estats espanyol i francès.

divendres, 8 de maig del 2009

Detinguts 4 joves encadenats al Banc d'Espanya per denunciar la crisi econòmica i la precarietat




Font: www.endavant.org

Aquest dimecresa les 12 del mati dos membres de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) s'han encadenat a la façana del Banc d'Espanya a Barcelona, a cinc metres d'altura i dos més s'han lligat a un bidó ple de ciment situat al mig del carrer, tallant el trànsit, davant de Portal de l'àngel.

Aquesta acció de desobediència s'emmarca dins de la roda de premsa que donava el tret de sortida a la campanya de denúncia sobre l'actual situació de precarietat i inseguretat que pateixen els joves davant la crisi econòmica
En aquest acte el portaveu de la Coordinadora Oriol Sánchez ha exposat les principals dades d'atur, temporalitat i precarietat que pateixen els joves d'arreu dels Països Catalans. Segons ha comentat la taxa d'atur juvenil es situa en el 30% i la temporalitat en un 56,78%. Altres dades rellevants són l'augment anual de l'atur en un 81% i que cap de les 61 mesures contra la crisi proposades pel govern de la Generalitat de Catalunya va dirigida a fomentar l'ocupació juvenil.

Tot seguit un membre de la Coordinadora, ha manifestat que si ve la precarietat laboral és un fet, el jovent és la generació precària, ja que aquesta s'ha instal•lat en tots els àmbits de la vida del jovent català. Entre altres coses tres de cada quatre joves menors de 30 anys encara viuen amb els seus pares. D'altra banda les actuals generacions de joves seran les primeres que viuran en pitjors condicions que els seus pares en la història.

Per acabar Sánchez ha justificat l'acció de desobediència afirmant que aquesta és un mitja legítim de denúncia davant d'una situació injusta i que és un mecanisme que garanteix la llibertat d'expressió d'aquells moviments socials i polítics que no tenen els diners de les grans empreses o partits polítics institucionals.

Dues hores i mitja més tard, els Mossos d’Esquadra es van emportar als quatre militants de la CAJEI detinguts a la comissaria de les Corts. Aquests cal sumar els tres identificats, no detinguts, acusats d’actes de desobediència quan començava la roda de premsa.

Es va convocar una concentració de solidaritat a les cinc de la tarda.


www.cajei.cat

Video 25 d'abril 2009

Crònica manifestació del 1er de Maig a Tarragona

Entre quatre-centes i cinc-centes persones, segons els organitzadors, van manifestar-se en motiu de la Diada del Primer de Maig, en la Manifestació Anticapitalista del Camp.
Des de la seva arrencada de la plaça Imperial Tarraco a l'arribada a la plaça de la Font, es realitzaren diferents accions contra els culpables de la crisi actual: pintades a oficines bancàries, llançament de pintura a la seu de la Confederació Empresarial, CCOO i UGT, crema d'una fotografia del G20 i la bandera de la Unió Europea... tot davant l'atenta mirada d'un agent policial de paisà que es dedicà a fotografiar tots i totes les assistents a la manifestació. Un cop arribats a la plaça de la Font, els diferents col·lectius convocants de la marxa, llegiren els seus respectius manifestos, els quals posaren en comú la necessitat de construir un sistema alternatiu al capitalisme per assegurar el repartiment de la riquesa i el treball.
En acabar, el cantautor tarragoní Josep Romeu interpretar algunes cançons del seu repartori i d'altres de clàssiques de cantautors com Víctor Jara.Amb el lema “Davant de la crisi, repartim el treball i la riquesa”, la manifestació, que va arrencar de la plaça Imperial Tarraco passades les 7 del vespre, va concloure a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament de Tarragona passades les 8 del vespre.
Al finalitzar el recorregut, representants de diferents col·lectius i organitzacions convocants ;els sindicats CGT, COBAS, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), AJ la Guspira, AJT, i la coordinadora de l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), van fer diversos parlaments a la mateixa plaça de la Font denunciant la crisi i les seves conseqüències pel poble treballador català, les polítiques de l’administració favorables al capital, l’atur desbocat, la retallada de drets laborals, la repressió dels moviments socials i dels treballadors i treballadores immigrants... exigint mesures dràstiques i el repartiment del treball i la riquesa.Durant el trajecte s'han realitzat diferents accions contra els responsables de la crisi, com les caixes i els bancs. Ha estat davant de les oficines dels anomenats “sindicats grocs” (CCOO i UGT) i la patronal CEPTA, on s'ha fet la primera parada. Allí, un participant ha llegit una proclama que mostrava el seu rebuig cap a aquestes institucions, seguidament, els manifestants han llençat pots de pintura que han tacat la façana. La següent parada ha estat a la plaça de la Font on ha finalitzat la manifestació.
A sobre l'escenari, davant l’Ajuntament s'ha llegit el manifest unitari i diversos portaveus dels col·lectius i organitzacions convocants han denunciat “la situació de vulnerabilitat i precarietat que s'està patint als darrers dies a causa de la crisi” en un seguit de parlaments. Seguidament, dos participants han cremat una bandera europea i una fotografia de l’última cimera del G20.

L’acte s’ha conclòs amb l’actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.

dijous, 7 de maig del 2009

La festa major a Torredembarra cohacciona la participació popular?

Article personal.

Donar vida al casc antic, és cosa de totes i tots.

A les darreres setmanes ens hem assabentat, que de nou, l'organització de la festa major de Torredembarra ha tancat les portes a la participació popular, i que pretén allunyar les mateixes festes del casc antic de la Vila.

Entenc que aquest no és un fet puntual, ans al contrari, sinó que respon des de fa anys a la dinàmica de mantenir mort el nostre poble.

Deixant de banda, el preocupant deteriorament del nostre poble, i la manca d'un oci realment responsable que aglutini als joves i grans de la nostra vila, es pretén avançar cap a la construcció d'una ciutat que atregui única i exclusivament al sector turístic.

El fet que els habitants de Torredembarra no puguin participar i decidir sobre el futur del nostre poble, i s'abandoni la festa pels carrers més neuràlgics del casc antic, obre les portes a la construcció d'alternatives, al marge de l'actual estat de les coses.

És a dir, que el poble ha de construir el seu espai, creant i participant en les assemblees populars, entitats culturals i col.lectius de base, construint espais de contra poder popular que potenciïn la cohesió social i siguin vinculants amb les aspiracions del nostre jovent, i de totes les persones que visquin en aquest poble.

Entenc que la festa major, és de totes i tots, que és del poble; i que si aquest no hi pot participar esdevé un context antidemocràtic.


DEMOCRÀCIA ÉS PARTICIPAR, ÉS DECIDIR!
LA FESTA MAJOR AL CASC ANTIC!

POSEM ALTAVEUS A LES ENTITATS DEL NOSTRE POBLE!