dimarts, 27 de gener del 2009

D3M, democràcia a Euskal Herria, democràcia per a tothom!



Valoracions personals als atacs sistemàtics que pateix el poble basc.



Un any més, els valors de la democràcia arriben de forma retallada a Euskal Herria; un any més, centenars de milers de persones podrien veure com se li és negat un dret tan elemental com és el dret a vot.



Euskal Herria, està immers en un veritable estat d'excepció; el discurs de l'espanyolisme més ranci a Euskal Herria i la tapadora regionalista del PNB, intenten amagar un conflicte polític; i al mateix temps, coacciona a la societat civil, (sigui del sector que sigui) que tracta de buscar solucions al mateix conflicte polític.



No és només que l'estat impedeixi el lliure vot; és l'impediment a que el jovent organitza't del poble basc pugui desenvolupar de forma lliure el seu discurs, és que la premsa sigui clausurada, és que els drets dels i les preses polítiques es vegin retallats sistemàticament, és que el dret de manifestació sigui negat, és que les detencions, les tortures i els empresonaments siguin justificats en la dinàmica de la lluita anti-terrorista, etc.



Entenc, que l'Estat Espanyol, és un estat prepotent i incapaç d'afrontar políticament aquestes situacions; mai ho ha fet.



L'Estat, hauria de plantejar-se que si durant més de 30 anys i mitjançant la repressió i l'assetjament no ha pogut acabar amb la resistència armada basca, i amb el conjunt dels moviments políticosocials bascos, hauria de ser capaç de fer afectiu un altre mecanisme.



Entenc doncs, que per molta Audiència nacional, i per molta pràctica policial i militar, no aconseguiran fer callar aquest poble, ans al contrari, es seguirà reafirmant el passat i el present.La voluntat del poble basc (incluïnt E.T.A.) a solucionar el conflicte, existeix. I és en aquest sentit, en el que continua treballant l'esquerra abertzale.



L'esquerra abertzale, ha de ser present als comicis electorals del proper març, ja que sense l'esquerra abertzale no hi ha representativitat, com tampoc hi haurà solució possible.



No podem permetre que els ajuntaments d'Euskal Herria es converteixin en antidemocràtics com és el cas de Lizartza...

Tot seguit, l'enllaç del text publicat a Kaos en la Red sobre la situació repressiva que ha colpejat a 8 independentistes bascos aquesta mateixa setmana.

  • Garzón emplea el "todo es ETA" para encarcelar a quien quiera y cerrar el paso a D3M

http://www.kaosenlared.net/noticia/garzon-emplea-todo-eta-para-encarcelar-quien-quiera-cerrar-paso-d3m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada