dimarts, 9 de juny del 2009

Es presenta la Gaianada, el nou espai realment independentista al Baix Gaià


Després de la desaparició de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, aquesta comarca havia quedat orfe d'un col·lectiu que hi aportes els postulats ideològics de l'Esquerra Independentista.

Pero, dissabte passat, a la plaça de l'Escorxador de Torredembarra, es va presentar el Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada". Un nou col·lectiu nodrit de persones de diferents pobles del Baix Gaià que pretèn reactivar la lluita als carrers d'aquesta comarca. La "gaianada", era com s'anomenava popularment les grans baixades del riu Gaià, que inundaven els pobles de la seva riba.

Unes baixades, que des de la construcció de l'embassament del Catllar durant el franquisme, per obtenir recursos hídrics per la petroquímica, no s'han produit mai més. Aquest nom, doncs, no ha estat escollit en va, sinó que és tot un simbolisme del que pretèn reivindicar aquest col·lectiu: l'alliberament nacional, el socialisme, l'ecologisme...

L'acte de presentació del nou col·lectiu, comptà amb la presència d'una cinquantena de persones, veïns de la Torre (el casc antic) i de la resta de Torredembarra, es feu una petita xerrada en que s'explicava en que consistia el col·lectiu.

Tot seguit, Pere Badia, veí del poble i poeta, recità un poema que explicava que és una Gaianada i improvisava una recitació de la popular cançó d'”Al Tall”, “Tio Canya”. En acabar, pujà al escenari el cantautor “A poc a poc”, que tocà cançons populars, les quals arrencaren canterelles per part dels assistents.

Arribà l'hora de sopar, i en acabat, actuàr el cantautor tarragoní Josep Romeu, a mesura que anava arribant més gent.

Cap a 2/4 de 12 començà a tocar el grup de punk Libertad Kondicional vinguts de Reus. A mitja festa, un furgó d'antidisturbis passà a prop de l'espai on es realitzava la festa i estigué voltant pel casc antic del poble.

Abans del últim concert s'aprofità que a la plaça ja hi havia més d'un centenar d'assistents per explicar a tothom que es celebrava la presentació de la Gaianada i s'acabà l'acte amb l'actuació del grup de rock alternatiu Mindless band.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada