dimecres, 18 de febrer del 2009

Davant la vaga de jutges i magistrats de l'Estat

Avui dimecres 18 de febrer, els i les jutges i magistrades de l'Estat Espanyol han decidit desenvolupar les seves reivindicacions mitjançant un acte tan legítim com contundent, la vaga.

Entenent que l'àmbit judicial espanyol es manté en situacions notablement precàries, sent els ciutadants processats els principals perjudicats d'aquesta situació.

Tret de qüestionar l'activitat dels jutges de l'estat, cal recordar que el dret a vaga és encara un dret no reconegut i lluny de ser legalitzat, sent els mateixos jutges els principals promotors a l'hora de jutjar i reprimir als i les treballadores que utilitzent aquest mitjà per tal de reivindicar el conjunt dels drets laborals.

És evident que els mitjans que disposen els jutjats de l'estat, s'han de modernitzar, en cap cas augmentar; fets com ara sentències poc reflexionades, per tan arbitràries, degut a la manca de temps que disposen els jutges, o bé els retards a l'hora de celebrar els judicis, ho evidencien.

Per altra banda, la manca de criteri del poder judicial, condicionat en molts casos per el poder polític, condiciona les decisions i perpetuen la complicitat i la manca d'independència dels dos poders; és aquest el principal motiu que caldria erradicar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada