dimecres, 18 de març del 2009

Dures càrregues i detinguts després del desallotjament de l'ocupació de la UB


font: Diari accent. www.laccent.cat

Després que aquesta matinada els antiavalots dels Mossos d'Esquadra hagin desallotjat els estudiants que ocupaven el vestíbul de l'edifici central de la UB, aquest matí i migdia els agents policials han estat carregant al centre de la ciutat contra els centenars d'estudiants que protesten pel desallotjament.
Els estudiants han explicat a L'ACCENT que els agents han carregat durament contra ells tot i que s'havien retirat de la calçada de la Gran Via i estaven a la vorera. Després els Mossos han estat perseguint a cops de porra estudiants per l'Eixample.


L'ocupació havia començat el 20 de novembre. Els Mossos han posat una denúncia contra 16 estudiants per desordres públics i alguns per desobediència, tots ells estaven dins de la UB en el moment del desallotjament. Els demanen entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Càrregues a plaça Universitat i a l'Eixample.

Les càrregues han començat a plaça Universitat, quan un grup d'estudiants havia tallat la Gran Via per protestar pel desallotjament. Els Mossos els han dit que sortissin, i quan es començaven a alçar (tal com es pot veure en aquest vídeo: http://blip.tv/file/1891138) els agents han començat a carregar durament. Tot i que els manifestants s'han traslladat a la vorera, han continuat els cops de porra. 8 persones han estat detingudes i 6 més retingudes una estona.
A les 12 els estudiants s'han tornat a concentrar, i la resposta dels Mossos d'Esquadra ha estat la mateixa: cops de porra i detencions. Aleshores els joves s'han escampat pel barri de l'Eixample per fugir de les càrregues, i les furgonetes dels antiavalots els han perseguit i han anat fet més càrregues.

Alguns testimonis han explicat a L'ACCENT que els Mossos han estat carregant sense distincions en alguns punts tant contra manifestants com contra persones que s'ho miren o fins i tot periodistes. Sembla que hi ha hagut més ferits en aquesta persecució, però encara no se'n sap la xifra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada