dissabte, 1 d’agost del 2009

L'ESQUERRA ABERTZALE AFIRMA QUE ETA MAI NO SERÀ DERROTADA

L'esquerra abertzale va reiterar ahir els arguments que havia donat dimecres després de l'atemptat contra la casa quarter de la Guàrdia Civil de Burgos i va posar de relleu que «la negociació i el diàleg són l'única alternativa» per solucionar el conflicte basc.

Sense condemnar tampoc en aquesta ocasió l'atemptat perpetrat a Palma, l'esquerra abertzale va difondre un altre comunicat, molt similar al que havia emès el dia abans, en el qual recalca que aquesta altra acció armada demostra l'«absoluta irresponsabilitat de tots els sectors polítics i mediàtics que continuen insistint en la possibilitat de derrotar policialment ETA».

«La derrota militar d'ETA senzillament no és possible i així s'ha demostrat al llarg dels 50 anys de la seva existència», afirma la nota, en la qual es posa de relleu que «el conflicte polític no pot ser reduït a un problema antiterrorista». Hi afegeix que «el problema de l'Estat espanyol no és ETA» ni tampoc l'esquerra abertzale, sinó que «el nucli del conflicte» és «l'existència d'una majoria popular basca que demana el respecte a la seva condició nacional i el dret a decidir el seu futur», per la qual cosa la «solució» només pot ser que es permeti als ciutadans decidir «democràticament la seva articulació interna i el seu model de relació amb l'Estat». Demana per això a les forces polítiques, socials i sindicals un acte de «responsabilitat» i un «esforç suplementari en aquesta direcció», perquè no poden ni han de mantenir-se «com a simples espectadors d'aquesta situació.

Prohibició
La secció quarta de la sala d'afers penals de l'Audiencia Nacional ha prohibit els actes de suport a presos d'ETA previstos per ahir i avui a Villabona (Guipúscoa), després que el jutge Santiago Pedraz els permetés en considerar que estaven emparats per la llibertat d'expressió. Contra aquesta sentència no es pot recórrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada