dijous, 22 de gener del 2009

La meva opinió sobre el conflicte a Palestina


Els i les partidàries de la justícia social al món, els que entenem que tot poble ha de tenir el dret d'exercir de forma lliure el seu propi futur, no podem fer la vista grossa davant dels més de 50 anys d'assetjament sistemàtic que pateix el poble palestí sota el domini imperialista del govern jueu d'Israel.

És realment difícil entendre un conflicte polític i social d'aquestes circumstàncies, mirant tan sòls els programes informatius del televisor; entenc doncs, que cal anar a l'arrel del problema, compendre'l com cal, i a partir d'aquí, que tothom es posicioni.

L'estat d'Israel, és un estat nou, fundat al 1948, en unes condicions i un context determinat; és a dir, la segona guerra mundial feia relativament poc que havia acabat, i la població jueva no podia permetre que tornés a ser exterminada: no podia permetre que es repetís un altre holocaust. Tot allò que la idiologia nazi va fer contra els jueus, ara aquests ho estàn fent contra el poble palestí; un sìmptome clar de prepotència contra un poble que lluita per subsistir.

Recordem però, que una ciutat com ara Jerusalem, la capital de Palestina, fa uns 4.000 anys que existeix; és la ciutat per exel.lència dels i les palestines.

L'estat d'Israel, d'ençà la seva creació, s'ha caracteritzat sens dubte, per fer visible el seu poder, assetjant la població que habita en aquest territori; emparat sempre per les grans potències occidentals, ha anat fent fora i exterminant la població palestina/musulmana/àrab dels territoris coneguts avui dia com a Israel; des de la guerra de finals de 1940, fins als nostres dies.

Una cosa és el territori conegut com a Israel, i una altra, són els territoris que romanen ocupats per Israel; és a dir, Israel, és l'exemple més clar del colonialisme modern.

Per altra banda, des de 1993, l'estat d'Israel ha imposat l'estat de tancament general que impedeix l'accés a Israel als palestins que habiten tan a la franja de Gaza com de Cisjordània, impedint el lliure trànsit dels diversos territoris de l'autoritat palestina i el trànsit a la ciutat de Jerusalem; privant als palestins l'accés als seus llocs de treball i llocs d'oració; i des de la intifada de al-Aqsa (segona intifada palestina, promoguda sobretot per la visita de l'ultradretà Ariel Sharon a Palestina), l'estat de tancament general, va donar pas al de clausura total, tallant de forma absoluta el trànsit de Palestina a Jerusalem.

La població palestina viu assetjada, tancs i militars es passegen dia rere dia per totes i cada una de les cases i les ciutats; i tot, per tal de perpetuar aquest sistema que permet l'ocupació fantasma i estrangera, fent apologia del que realment és terrorisme i extermini, sense que cap mandatari estatal (immers en les lluites antiterroristes...)condemni aquest estat imperialista i assassí com és el d'Israel.

Els arguments dels israelians, són sempre els mateixos, distorsionar, distorsionar, i tornar a distorsionar: tractant de terrorista al govern de Hamàs per llençar pedres i coets contra Israel; realment caldria que el món mundial clarifiqués la paraula "terrorista"; perquè jo l'entenc com a un missatge, ja bastant fet servir, que utilitza les classes polítiques dominants per criminalitzar a tot moviment dissident, sigui d'on sigui, i vingui d'on vingui. Si tirar coets contra qui t'ha ocupat i posteriorment t'ha exterminat és ser terrorista, matar a més de 1000 persones en una setmana és posar pau... .

Hamàs és terrorista? Estic convençut que també és algo més: és un govern elegit i reelegit repetidament de forma lliure pels palestins, i remarcar que la democràcia a Palestina, és una de les més netes del planeta. Hamàs és un moviment polític fort i organitza't, amb molta presència a grans ciutats com Gaza o Cisjordània, capaç de respondre a les necessitats del conjunt de la població palestina.
Hamàs, actua amb coherència i amb legitimitat a l'ocupació imperialista, i esdevé el referent polític que pretén destruïr Israel

Alguns mitjans de comunicació, relacionen les milícies palestines amb Al-Qaeda; una gran mentida, ja que un gran amic del poble palestí és el Líban, un estat que no vol sentir a parlar d'Al-Qaeda, i més d'un cop ho ha demostrat.

L'assetjament provocat per Israel, només obre les portes a les pedres, als aixecaments populars i a les intifades palestines; així serà fins que no es proclami un estat lliure i socialista palestí.

De tan en tan, les gàbies i les presons també es podrien obrir i tancar de forma indeterminada amb tots aquests criminals de guerra a dintre..., estic convençut que el que és realment terrorisme tindria un punt i final.

1 comentari: