dilluns, 20 d’abril del 2009

Els mitjans de comunicació, part implicada en la contextualització d'un poble

Queden ja molt i molt llunyanes les típiques argumentacions per a defensar els mitjans de comunicació; ja que cada cop més el món mundial percep que la realitat que es viu al carrer, no correspon amb la que ens enganxa frenèticament a les pantalles dels televisors.

Els mitjans de comunicació, podrien ser l'exemple modern de desqualificació i criminalització de l'èsser humà, un mitjà capaç d'estigmatitzar i tenir la voluntat d'esdevenir un únic pensament; un únic pensament que desconeix la veritat degut a la por, o a la mandra de sortir al carrer.

Són sense cap mena de dubte, els responsables que el conjunt de la societat generi odi envers una cosa o un objecte, o bé que generi respecte envers algú, i el més trist és que la societat que es posiciona envers algun fet, ho fa perquè la televisió així ho diu.

És la manipulació i els cervells manipulats els que fan generar una opinió, degradant i indigna envers algo; com ara les campanyes mediàtiques que fan els televisors sense cap mena d'excepció envers el conflicte basc: com ara la publicació de cares, criminalitzant-los públicament abans que hagin comès res o bé que un Jutge els hagi jutjat; en aquest moment, en veure les imatges de les cares dels independentistes bascos, la gran majoria de la societat genera una opinió i un odi envers aquesta persona, sent el lector el principal agent a l'hora de jutjar. I són aquests fets, estratègicament pensats, els que fan de forma continuada, s'expliqui i es faci entendre a la seva manera un conflicte polític; un conflicte polític que molta gent desconeix, que es guia pels televisors; i que en cap cas és capaç d'acostar-se al lloc dels fets per comprendre la realitat amb els seus propis ulls.

I és que els interessos econòmics hi tenen un paper important, sens dubte; però la classe política en cap cas pot permetre que hi hagi una opinió oposada i massiva.

La premsa, amb la conseqüent manca d'opinió de la gent, està perpetuant la massacre i la criminalització a qualsevol poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada