dimecres, 29 d’abril del 2009

5.000 manifestants acudeixen a la convocatòria de l'Esquerra Independentista a València


Coincidint amb el 25 d'Abril, Diada Nacional del País Valencià, fins a 5.000 persones van acudir dissabte a la convocatòria a la ciutat de València feta per les organitzacions de l'Esquerra Independentista que impulsen la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" (Endavant, Maulets, CAJEI, SEPC, Alerta Solidària i COS).

"Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans" era la pancarta que obria la marxa.

Enguany, la mobilització s'ha fet al marge de la d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV, que convoca el 9 de maig) i ha servit per demostrar la capacitat de convocatòria de l'Esquerra Independentista a la ciutat.
>> La marxa tenia el suport d'un centenar d'organitzacions i entitats d'arreu del país.

Enguany, la Diada ha coincidit amb els 70 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat de València. És per això que els convocants van convidar diverses persones que des dels darrers anys del franquisme i fins a l'actualitat s'han significat pel seu compromís amb la lluita per la llibertat i la justícia social.

La presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador, des de l'escenari va recordar aquells que van morir durant la Guerra Civil i la postguerra lluitant contra el feixisme i molts dels quals actualment estan encara enterrats a les fosses comunes del cementiri general de València. Salvador va denunciar, a més, el paper del govern espanyol per no donar suport "a les persones que van ser víctimes del genocidi franquista".
Després va prendre la paraula l'històric militant antifeixista Enric Tàrrega, qui va patir presó durant el franquisme per la seua participació a diversos grups d'esquerres com el Front Marxista Valencià o les primeres CC.OO. de València. Tàrrega es va adreçar emocionat al públic per expressar que estava molt satisfet de veure tanta gent jove: "Això mostra que malgrat 300 anys de dictadura espanyola no ens han fet desaparèixer".
Qui també va pujar a l'escenari va ser Pasqual Soriano, militant revolucionari durant l'etapa de la transició a organitzacions com el PCE (internacionalista) o el PSAN i posteriorment a lluites de caire llibertari, que va recordar la trajectòria de l'esquerra independentista a València.
Satisfacció dels organitzadorsEls organitzadors van explicar a L'ACCENT que estan molt satisfets de la resposta de la gent a la manifestació, ja que era un repte arriscat convocar al marge del paraigua d'ACPV. També es van mostrar molt satisfets per l'ampli suport que han recollit d'altres entitats que es van sumar a la convocatòria, entre les quals el PSAN, l'MDT i les CUP, la Federació de Colles de Dimonis i Diables del País Valencià, casals d'arreu dels Països Catalans, i fins i tots les joventuts del BNV i d'ERPV.
A la nit, un concert amb els grups Un Entre Tants, Voltor i Skafeinats va cloure la Diada al centre de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada