divendres, 8 de maig del 2009

Crònica manifestació del 1er de Maig a Tarragona

Entre quatre-centes i cinc-centes persones, segons els organitzadors, van manifestar-se en motiu de la Diada del Primer de Maig, en la Manifestació Anticapitalista del Camp.
Des de la seva arrencada de la plaça Imperial Tarraco a l'arribada a la plaça de la Font, es realitzaren diferents accions contra els culpables de la crisi actual: pintades a oficines bancàries, llançament de pintura a la seu de la Confederació Empresarial, CCOO i UGT, crema d'una fotografia del G20 i la bandera de la Unió Europea... tot davant l'atenta mirada d'un agent policial de paisà que es dedicà a fotografiar tots i totes les assistents a la manifestació. Un cop arribats a la plaça de la Font, els diferents col·lectius convocants de la marxa, llegiren els seus respectius manifestos, els quals posaren en comú la necessitat de construir un sistema alternatiu al capitalisme per assegurar el repartiment de la riquesa i el treball.
En acabar, el cantautor tarragoní Josep Romeu interpretar algunes cançons del seu repartori i d'altres de clàssiques de cantautors com Víctor Jara.Amb el lema “Davant de la crisi, repartim el treball i la riquesa”, la manifestació, que va arrencar de la plaça Imperial Tarraco passades les 7 del vespre, va concloure a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament de Tarragona passades les 8 del vespre.
Al finalitzar el recorregut, representants de diferents col·lectius i organitzacions convocants ;els sindicats CGT, COBAS, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), AJ la Guspira, AJT, i la coordinadora de l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), van fer diversos parlaments a la mateixa plaça de la Font denunciant la crisi i les seves conseqüències pel poble treballador català, les polítiques de l’administració favorables al capital, l’atur desbocat, la retallada de drets laborals, la repressió dels moviments socials i dels treballadors i treballadores immigrants... exigint mesures dràstiques i el repartiment del treball i la riquesa.Durant el trajecte s'han realitzat diferents accions contra els responsables de la crisi, com les caixes i els bancs. Ha estat davant de les oficines dels anomenats “sindicats grocs” (CCOO i UGT) i la patronal CEPTA, on s'ha fet la primera parada. Allí, un participant ha llegit una proclama que mostrava el seu rebuig cap a aquestes institucions, seguidament, els manifestants han llençat pots de pintura que han tacat la façana. La següent parada ha estat a la plaça de la Font on ha finalitzat la manifestació.
A sobre l'escenari, davant l’Ajuntament s'ha llegit el manifest unitari i diversos portaveus dels col·lectius i organitzacions convocants han denunciat “la situació de vulnerabilitat i precarietat que s'està patint als darrers dies a causa de la crisi” en un seguit de parlaments. Seguidament, dos participants han cremat una bandera europea i una fotografia de l’última cimera del G20.

L’acte s’ha conclòs amb l’actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada