divendres, 8 de maig del 2009

Detinguts 4 joves encadenats al Banc d'Espanya per denunciar la crisi econòmica i la precarietat




Font: www.endavant.org

Aquest dimecresa les 12 del mati dos membres de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) s'han encadenat a la façana del Banc d'Espanya a Barcelona, a cinc metres d'altura i dos més s'han lligat a un bidó ple de ciment situat al mig del carrer, tallant el trànsit, davant de Portal de l'àngel.

Aquesta acció de desobediència s'emmarca dins de la roda de premsa que donava el tret de sortida a la campanya de denúncia sobre l'actual situació de precarietat i inseguretat que pateixen els joves davant la crisi econòmica
En aquest acte el portaveu de la Coordinadora Oriol Sánchez ha exposat les principals dades d'atur, temporalitat i precarietat que pateixen els joves d'arreu dels Països Catalans. Segons ha comentat la taxa d'atur juvenil es situa en el 30% i la temporalitat en un 56,78%. Altres dades rellevants són l'augment anual de l'atur en un 81% i que cap de les 61 mesures contra la crisi proposades pel govern de la Generalitat de Catalunya va dirigida a fomentar l'ocupació juvenil.

Tot seguit un membre de la Coordinadora, ha manifestat que si ve la precarietat laboral és un fet, el jovent és la generació precària, ja que aquesta s'ha instal•lat en tots els àmbits de la vida del jovent català. Entre altres coses tres de cada quatre joves menors de 30 anys encara viuen amb els seus pares. D'altra banda les actuals generacions de joves seran les primeres que viuran en pitjors condicions que els seus pares en la història.

Per acabar Sánchez ha justificat l'acció de desobediència afirmant que aquesta és un mitja legítim de denúncia davant d'una situació injusta i que és un mecanisme que garanteix la llibertat d'expressió d'aquells moviments socials i polítics que no tenen els diners de les grans empreses o partits polítics institucionals.

Dues hores i mitja més tard, els Mossos d’Esquadra es van emportar als quatre militants de la CAJEI detinguts a la comissaria de les Corts. Aquests cal sumar els tres identificats, no detinguts, acusats d’actes de desobediència quan començava la roda de premsa.

Es va convocar una concentració de solidaritat a les cinc de la tarda.


www.cajei.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada