dijous, 7 de maig del 2009

La festa major a Torredembarra cohacciona la participació popular?

Article personal.

Donar vida al casc antic, és cosa de totes i tots.

A les darreres setmanes ens hem assabentat, que de nou, l'organització de la festa major de Torredembarra ha tancat les portes a la participació popular, i que pretén allunyar les mateixes festes del casc antic de la Vila.

Entenc que aquest no és un fet puntual, ans al contrari, sinó que respon des de fa anys a la dinàmica de mantenir mort el nostre poble.

Deixant de banda, el preocupant deteriorament del nostre poble, i la manca d'un oci realment responsable que aglutini als joves i grans de la nostra vila, es pretén avançar cap a la construcció d'una ciutat que atregui única i exclusivament al sector turístic.

El fet que els habitants de Torredembarra no puguin participar i decidir sobre el futur del nostre poble, i s'abandoni la festa pels carrers més neuràlgics del casc antic, obre les portes a la construcció d'alternatives, al marge de l'actual estat de les coses.

És a dir, que el poble ha de construir el seu espai, creant i participant en les assemblees populars, entitats culturals i col.lectius de base, construint espais de contra poder popular que potenciïn la cohesió social i siguin vinculants amb les aspiracions del nostre jovent, i de totes les persones que visquin en aquest poble.

Entenc que la festa major, és de totes i tots, que és del poble; i que si aquest no hi pot participar esdevé un context antidemocràtic.


DEMOCRÀCIA ÉS PARTICIPAR, ÉS DECIDIR!
LA FESTA MAJOR AL CASC ANTIC!

POSEM ALTAVEUS A LES ENTITATS DEL NOSTRE POBLE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada